Hilarische avond met serieuze ondertoon

Deze week was de landelijke week van het autisme. Reden genoeg voor het Autisme Informatiecentrum (AIC) Harlingen en De Skûle Welzijn om cabaretier Fabian Franciscus uit te nodigen voor een optreden. Fabian is cabaretier en heeft MCDD, een minder bekende vorm van autisme. Hij heeft al een aantal prijzen op zijn naam staan, zoals het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam maar ook in ‘The Comedy Store’ in London won hij de eerste prijs in een comedy-wedstrijd. Daarnaast heeft hij opgetreden in de grotere comedyclubs in Berlijn, Stockholm, Londen en New York. Afgelopen woensdag stond hij voor een zo goed als uitverkocht Theater Trebol op de planken met zijn show Vlafeest. Fabian begon met zich voor te stellen als de zoon van een flamboyante Indonesische vader en een nuchtere boerin uit de Beemster, een flamboyante autist zoals hij het zelf samenvat. Vervolgens legde hij het publiek aan de hand van een ‘Spreekbeurt over autisme’ uit wat MCDD is. Een saaie spreekbeurt was het zeker niet. Hij gaf met veel humor persoonlijke voorbeelden uit zijn dagelijks leven; de zaal lag regelmatig dubbel van het lachen. Maar de show heeft ook een serieuze ondertoon; Fabian is een cabaretier met een missie. Hij wil meer begrip kweken voor mensen met autisme. Dat is woensdagavond zeker gelukt, het was een meer dan geslaagde avond!

Tekst: J.B


Foto:http://www.fabianfranciscus.nl/
Geen opmerkingen
Add a comment...

Your email is never published or shared. Velden zijn verplicht *

We      new friends!
Menu